BIOGRAFI

De flesta har nog hört talas om honom - Sveriges Starkaste Man
190cm lång, 155kg rå styrka & lyfter 420kg i Marklyft.
Johannes Årsjö har en imponerande meritlista och är en stor förebild för många,
men vem är han?

Den 21 juni 1985 föddes Johannes Årsjö på Västerviks sjukhus. Dom första åren av hans liv växte han upp 2 mil utanför Oskarshamn i Smålands djupa skogar. Vid en ålder av 8 år flyttade han till Vimmerby. I Vimmerby blev han kvar ända tills han var 16 år gammal då det det bar av till Östergötland och Norrköping. Efter många års av idrottande i olika sporter såsom tennis,fotboll och ishockey så fortsatte Johannes endast med ishockey när han kom till Norrköping och spelade två år för Vita hästen. Efter att Johannes avslutat sina gymnasiestudier i Norrköping var det dags för att rycka in i lumpen på P 18 i Gotland som Granatkastare. Vid Mönstringen fick Johannes förklarat för sig att han var den starkaste dom hade haft på plats för mönstring och fick då en prydlig tröja som det stod jag är starkast på.

Efter en tid på Gotland var det dags för muck. Johannes började dagen efter att han muckat jobba hos sin äldre bror Daniel. Efter en tid på Årsjö däckstommar kom det en dag ut en herre vid namn Peter Fransen till jobbet som hade fått i uppdrag utav Comet Gym att annordna 2005 års upplaga utav Norrköpings starkaste man. Peter var på jakt efter ett stort däck dom skulle ha att välta till tävlingen. Självklart stötte han då på Johannes bror som också även då lyckades anmäla Johannes till Norrköpings starkaste man utan Johannes godkännande. När Johannes fick veta att han var anmäld så Kunde han ej backa ur utan bestämde sig för att ta tjuren vid hornen och ställa upp i tävlingen. En utav grenarna var marklyft för reps på 200kg. Johannes frågade de andra tävlanden hur han skulle hålla i stången då han aldrig tidigare hade prövat marklyft, det slutade med att han gjorde 7 reps på 200kg i mark första gången han prövade och fick då förklarat för han att det var rätt så bra, 8 månader senare drog han 300 i mark. Johannes slutade på en tredje plats, vann ett årskort på Comet gym i Norrköping och med blodad tand bestämde han sig för att ge strongman ett helhjärtat försök.

Det är märkligt vad slumpen för ett ögonblick kan förändra en människas liv. Efter många år av hårt arbete, uppoffringar och tung träning är Johannes idag en världsetablerad strongman i världsklass rankad topp tio i världen och niofaldig (!) mästare av den ärofyllda titeln Sveriges Starkaste Man.